Pályázatok

 Pályázatok

Napelemes rendszer telepítése a KITE Aprómag Kft. karcagi telephelyén


Projekt adatai:

  •          kedvezményezett neve: KITE Aprómag Termeltető és Értékesítő Korlátolt Felelősségű Társaság
  •          projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a KITE Aprómag Kft. karcagi telephelyén
  •          szerződött támogatás összege: 2 968 000 Ft.
  •          támogatás mértéke: 100 %
  •          projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a KITE-Aprómag Kft. 5300 Karcag, Forrás u. 14. helyszínén található épülete villamos energia igényének, napelemmel termelt megújuló alapú villamosenergiával való telepítése megvalósult. A beruházás keretében 53 db 280 Wp teljesítményű napelem panel, összesen 14,84 kW névleges teljesítményben a tetőre kerültek elhelyezésre.

A hálózathoz való csatlakozás a ABB PVI 12.5-TL-OUTD-S inverteren keresztül megtörtént.

 A rendszer éves szinten 16324 kWh villamos energiát fog termelni, amely hatására csökken az ÜHG kibocsátás.


 

·         projekt tényleges befejezése: 2020.02.13.

·         projekt megvalósulási helyszíne: 5300 Karcag Forrás utca 14., hrsz: 2940

·         projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01046

v

Kedvezményezett neve: KITE Aprómag
Termeltető és Értékesítő Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Projekt címe: Foglalkoztatásbővítés a KITE-Aprómag Kft. karcagi fióktelepén

 

Támogatás összege: 21 191 520 Ft

 

Támogatás mértéke: 70 %

 

Projekt tartalma:

 

Cégünk magyar, dán, holland, ukrán alapanyagokból állít elő keverékeket. Fő tevékenységünk - a fűmagkeverékek előállítása, gyepszőnyeg forgalmazása - mellett foglalkozunk még kisállat (madár, rágcsáló) eleség keverékek előállításával és forgalmazásával, aprómagvak termeltetésével, tisztításával, szárításával, bértárolásával, szaktanácsadással továbbá kutya-, macska-, hobby állat felszerelések, eleségek forgalmazásával is.

Kedvező árak, jó minőség, folyamatosan bővülő kínálat - mind hozzájárulnak vásárlóink elégedettségéhez. Vetőmagüzemünk a legtöbb termény tisztítására alkalmas. 4000 m2 raktártér és komplett vetőmagüzem biztosítja a magas minőségű magvak előállítását.

Eredményeinket tevékenységi köreink bővítésével tettük hatékonyabbá. Jelenleg 19 fővel működünk. A tervezett bővülésünk összhangban van a több évre prognosztizált termelésmennyiséggel, amit adekvát marketing stratégiánkkal támogatunk.

A piaci versenyben való helytállás nélkülözhetetlen része a minőségi termékek előállítása. Ehhez egyre inkább képzettebb munkatársakra van szükségünk. A munkatársak képzését kiemelten fontos feladatunknak tartjuk több okból is, a minőségi munka mellett az alkalmazottak megbecsülésének is fontos eszköze. Arra törekszünk, hogy együttműködő, motivált csapatban végezzük tevékenységünket.

Méretünk és folyamatos bővülésünk szükségessé teszi további 4 munkatárs felvételét, annak érdekében, hogy tevékenységünk minőségét és piaci részesedésünket megőrizzük és a megnövekedett rendelés mennyiséget ki tudjuk szolgálni; így a jelenlegi 19 fős állományunkat 4 fővel tervezzük bővíteni. Adminisztrációs pozícióba szeretnénk egy hölgy munkatárssal kiegészíteni a csapatot, nagy szükségünk van erre a munkakörre az eredményességünk megőrzéshez és a megnövekedett megrendelések kielégítésére. Illetve 3 új kollégára van szüksége az üzemnek a következő pozíciókban: gépkezelő, csomagoló gépkezelő, karbantartó. A társaság szakmailag hozzáértő kollégákat alkalmaz. Társaságunk vállalja, hogy a projekt megvalósításával hozzájárul a munkahelyteremtés céljának eléréséhez, a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozza a projektet és az illetékes Kormányhivatallal együttműködik a munkaerő toborzása során.

A projekt megvalósítási helyszíne alkalmas a támogatási kérelmünkben jelzett tevékenységek végzésére.

A Kft. létszáma állandónak mondható, jelenleg 19 főt foglalkoztat, árbevétele évek óta 400 millió Ft feletti. Jelentős növekedési potenciállal rendelkező KKV-ról beszélünk, melynek további fejlődését nagymértékben elősegítheti ez a beruházás.

 

Tervezett befejezési dátum: 2022. december 30.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00338